Hrana: iz zverine v duhovnega človeka

hrana in človek Na vrsti je deseta številka podcasta Pot Notranje Izpolnitve, v katerem Andreja in Borut debatirava na tematike, ki jih lahko preberete v nadaljevanju.

Upava, da vam je podcast všeč in da ga boste tudi naprej z veseljem poslušali.

Play

V tokratnem podcastu “Hrana: iz zverine v duhovnega človeka”, lahko slišite sledeče:

 • kaj pravzaprav jemo;
 • mesojedci VS vegetarijanci;
 • priprava hrane je pomembna;
 • zakaj je dobro, da se mesa ne je;
 • ali gre ukinjati prehranjevanje z mesom na silo;
 • 1001 razlog zakaj meso DA in niti enega razloga zakaj meso NE;
 • vibracija je pomembna;
 • kje in kako se prične razvijati programiranje človeka v zvezi s prehrano;
 • indijanci in meso
 • užitki pri druženju z drugimi ljudmi;
 • ljudje smo največje zverine;
 • koraki k opuščanju mesa;
 • kaj se zgodi, ko se po enem letu vegetarijanskega prehranjevanja spet srečamo z mesno hrano;
 • priložnost dela tatu;
 • kaj narediti z mlečnimi izdelki;
 • druge civilizacije kot ogledalo;
 • vpliv hrane na pranske tokove;
 • kaj pranski tokovi pravzaprav so;
 • pranojedec – je to skrajnost;
 • zakaj jesti nekuhano hrano;
 • zamrznjena hrana in njen vpliv;
 • gnila hrana in njen vpliv;
 • kako pomembno je imeti svoj lasten vrt ali njivo;
 • gayatri mantra in zelenjava;
 • rana kot duhovni napredek;
 • meso kot pomoč pri nižanju vibracije;
 • ali lahko začutimo človeka, ali lahko prepoznamo človeka, ki se prehranjuje z mesom;
 • Facebook fotografije Andreje in njene čudovite cvetače

Človek je največja zverina. Hrana pa vse skupaj samo še potencira to.

Na podcast Pot Notranje Izpolnitve se lahko naročite tudi preko iTunes-a ali pa uporabite RSS feed.

iTunes PNI.si

5 thoughts on “Hrana: iz zverine v duhovnega človeka

 1. Vesna S. says:

  Spet zelo zanimiva tema! Andreja, zelo me zanima se to:
  – kaj tocno si mislila glede zamrznjene hrane?
  – kam bi uvrstila ribe in morske sadeze, ter kaksna je njihova energija v primerjavi z zivalsko oz. rastlinsko?
  – kaj menis na to, da tudi mi sami lahko vplivamo na kakovost/vibracijo hrane?
  V smislu, da lahko z negativnimi mislimi znizamo vibracijo zelo zdravi hrani, in obratno. Zal se ne tocno spomnim, a nekaj casa nazaj sem brala neko raziskavo, kjer so dali ljudem jesti skropljeno in biolosko pridelano prehrano. Razlik v zdravju ljudi ni bilo in baje zato, ker ljudje, ki jejo zdravo, tudi vec skrbijo (se ‘sekirajo’) glede hrane. “Je ok, ce to pojem? Joj, kaj pa ce ima pesticide? Kaj pa ce …?” Itd. Tudi sama sem na izkusnjah opazila, da ko sem se prevec ukvarjala z zdravo hrano, sem si vcasih vec skodila kot koristila. Tisto obdobje raziskovanja je bilo potrebno, da sem nasla, kar mi najbolj ustreza. Pristala pa sem nekje na sredini, nobenih velikih ekstremov. Sedaj jem zdravo (z obcasnimi izjemami) a mislim, da imam do hrane cisto drugacen, bolj skuliran odnos in razlika se pozna.

  • ANDREJA says:

   Vesna

   Seveda se vse začne v naših mislih in, če smo preveč obremenjeni s tem kaj pojemo, si kljub zdravi in biološki prehrani naredimo več škode kot koristi.

   Poznam primere, ko so ljudje postali dobesedno fanatični in s tem fanatizmom obremenjevali vse okrog sebe. Iz tega je sledil le strah in slaba volja.

   Dobro se je pogovarjati in seznanjati s tem, zakaj nam določena vrsta hrane prinese več dobrega kot druga. V vsakem primeru pa naj vsak pri sebi zasliši katera vibracija lepše zaigra v njem in mu daje več energije. Prehranjevanje je del duhovne rasti in ko se prenehamo prehranjevati zgolj zaradi izpolnjevanja čutnih užitkov, preidemo na intuitivno prehranjevanje.

   Po pravici povedano bi lahko tisti, ki popolnoma nadzorujejo svoj mental(misli) in astral(čustva), pojedel tudi strup in preživel. A ti dve ravni popolno obvladujejo le mojstri, ki obladajo tudi proces dematerializacije.

   Tisto kar jaz želim poudariti in od tega ne odstopam je, da ne jemljimo življenja čutečim bitjem. Vsako življenje je sveto in noben človek ga nima pravice prekinjati.

   Hrana dobi informacijo postopka, skozi katerega jo pripravljamo. Zamrznjena hrana zamrzuje naše telo.
   Morske ribe in morski sadeži so čistilci morja. So kot filter. Torej kaj poješ z njimi?

   Res je potrebno v današnjih časih, ko prihajajo informacije o hudih zarotah v zvezi s hrano, umiriti misli in izbrati tisto pravo. Zato je tako pomembno najprej iskati stik s seboj, umirjati tempo svojega življenja in se obračati navznoter, ne navzven. Iz tega izhaja tudi pravi način prehranjevanja za vsakega.

   Dober tek! Naj bo čimveč grižljajev, ki jih je mogoče v polnosti okusiti.

 2. Anja A. says:

  No takole. Dolgo sem se spet spravljala k pisanju. Poslušala sem vajin posnetek, ki me je navdihnil z eno energijo in idejo za preizkus.
  Borut je enkrat rekel, da rad »preizkuša« une zgoraj…No jaz sem tudi narejena na podoben način, samo da jaz najrajši preizkušam kar samo sebe.:) In nekje v posnetku je Andreja rekla nekaj kar me je »špiknilo«.:) Rekla je nekaj v tem smislu: velikokrat vidim ljudi, ki so prišli do neke določene stopnje zavedanja, napredka na poti…morda jim prav meso in drugi strupi preprečujejo, da bi stopili še eno stopničko višje. In potem sem se spomnila nase, kako mi je velikokrat rekla – no Anja a si že nehala kadit? 
  Ok. Naslednja stvar, ki mi je padla na pamet – kako naj človek to izvede, če pač ne živi sam, ampak v neki skupnosti – družini, s partnerjem,…Se mi je zdelo, da je potem to včasih malo težko izvest. Zato se je moj preizkus začel z vprašanjem mojemu partnerju kaj misli o tem da bi se »za probo« za en mesec odpovedala mesu, cigaretam (oba sva strastna kadilca) in drugim takim strupom. Po pravici povedano, sem pričakovala da mi bo rekel, če sem padla na glavo. Pa ni. Rekel je: Jasno, dajva. In bova. Pa to ni neka novoletna zaobljuba, to je čisto navaden test, da vidimo kaj se zgodi, kako se človek počuti, kakšen bo »napredek« na duhovni poti… Kljub vsemu bi bilo morda malce pretežko vse to izvest v decembru…Zato sva za začetek izbrala januar. To pa ne pomeni, da bo december pa »čisti razpust«. No v tem času sta vidva že objavila nov posnetek, ki mi je dal še enih par novih idej kako zdaj »preživet« ta test…Saj pričakujem, da bo reptil krulil in rogovilil na vse pretege.:) Verjetno ne bo lih ravno dobra volja vladala v najini skupnosti prvih nekaj dni, če ne zaradi mesa , pa zaradi pomanjkanja cigaret (kadim že 13 let!).:) Ampak definitivno verjamem da bo iz tega ratalo nekaj zelo pozitivnega. Hkrati pa to vidim kot tudi en test za najino partnerstvo v marsikaterem pogledu. Odločila pa sem se to podelit, ker bo morda še komu dalo voljo in zagon za kakšen korak naprej.

  Uglavnem, hvala za tele posnetke, vedita da nas navdihujejo, spodbujajo in včasih tudi potolažijo. Hvala.
  Se javim ponovno po novem letu, da vam poročam, če smo še živi. 😉

 3. ANDREJA says:

  Anja 🙂
  Sama veš, da tistim, ki prihajate po učenje in podporo v Dom notranje izpolnitve, ne visim za vratom, ker nikogar ne želim vezati nase. Pridete, ko čutite, ko rabite spodbudo in tudi prosto greste. Se spomnim, ko je Karmen v svojem vtisu napisala, da sem kot mama, ki svoje otroke nahrani in spodbudi, potem pa izpusti iz svojega naročja. Me pa zelo radosti, ko sprejemate ljubeče korake do sebe.
  Res večkrat “špiknem”, da spodbudim premik skozi vam lasten zoprn občutek, zato da se najprej uprete, potem sprejmete in na koncu ob vašem času naredite korake naprej. Lahko je to nova odločitev ali odločen korak na stopničko višje.
  Ta odločitev, ki si jo podelila je krasna, zate in za vajino partnerstvo. V bistvu v tem primeru hrana in cigarete sploh niso pomembni. Namen je dosti širši.
  Se poklanjam tej odločitvi.
  Z vsakim korakom gremo naprej, čeprav je na zunaj videti lahko drugače. Lastna izkušnja resnično najbolj bogati.

  Vse dobro Anja, v tem testu, v notranjem in zunanjem partnerstvu.
  Objem, Andreja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>